Eropah 5 Negara 10H7M

LONDON >FRANCE >SWISS >BELGIUM >NETHERLAND

PERCUMA! Bhosporus Cruise
PERCUMA! In-Cruise Dinner
PERCUMA! Istanbul Akuarium
PERCUMA! Insurance Cover
PERCUMA! Big Trip T-Shirt
PERCUMA! Petik Buah Bermusim (Aug-Nov Sahaja)
PERCUMA! Kartepe/Erciyes Ski Resort (Dec Sahaja)
PERCUMA! Big Trip Doorgift

 

RM 6,999 SEORANG DEWASA

RM 3,899 KANAK-KANAK (06-11 TAHUN) DENGAN KATIL

RM 3,799 KANAK-KANAK (02-05 TAHUN) TANPA KATIL

 

HARI 1 

KUALA LUMPUR- MUSCAT- LONDON(MOB)

Berkumpul di KLIA pada jam 0600 pagi, urusan daftar masuk dan bertolak ke Paris melalui Muscat. Tiba di London, urusan imgeresen dan di hantar ke hotel penginapan untuk rehat.

HARI 2  

London (BLD)

Setibanya di Istanbul, disambut oleh wakil kami di sana. Mulakan lawatan di Kota Istanbul dengan mengunjungi Blue Mosque(Masjid Biru), saksikan keindahan senibina dalaman masjid ini, singgah di Hippodrome of Constatinople, bergambar di hadapan Hagia Sophia Museum dan melawat Topkapi Palace, di sini terimpan beberapa khazanah tinggalan Rasullah SAW seperti janggut, pedang, kesan tapak kaki dll. Selepas itu, selesai lawatan, bergerak ke Bursa serta melawat Green Tomb dan Green Mosque.

HARI 3  

Paris (BLD)

Setelah sarapan di hotel, berbelanja di Local Candy Shop serta menikmati Turkish Tea. Melawat Ulucami (Grand Mosque)- Masjid terbesar di Bursa. Selepas itu, singgah di koza Han atau dikenali sebagai “kedai ulat sutera”. Selesai makan tengahari sambung perjalanan ke Kusadasi.

HARI 4  

Swiss (BLD)

Sarapan di hotel, peserta akan dibawa ke Leather Factory, masa bebas membeli barangan kulit berkualiti tinggi di sini. Selepas itu, melawat Ephesus Ancient City, Selepas makan tengah hari, melawat dan solat di Masjid Bersejarah Isa Bey. Kemudian sambung perjalanan ke Pamukkale mengunjungi teres air bertingkat Cotton Castle, kemudian melawat ke Hierapolis yang merupakan kota lama peninggalan Greek.

HARI 5  

Brussels (BLD)

Selesai sarapan, bertolak ke Cappadocia melalui Konya. Lawatan pertama ke Muzium abad ke-13 iaitu Philosopher Mevlana Celaleddin-I Rumi yang pernah menjadi biacara untuk Mevlevi Dervishes. Sambung perjalanan ke Cappodacia. Singgah bergambar ke Ancient Caravanserai Sultanhan, merupakan tempat persinggahan pedagang dulu semasa laluan sutera.

HARI 6  

Brussel (BLD)

Mulakan di awal pagi untuk menaiki Hot Air Ballon (Optional). Selepas itu kembali ke Hotel. Selepas sarapan lawatan sepenuh hari di Cappodacia. Berpeluang melihat proses buatan tangan barang kraf Turki dan pembuatan karpet secara tradisional. Kemudian lawatan ke Underground City of Cardak. Perhentian seterusnya ke Esentepe Hill, Pigeon Valley, Mushroom Valley, Camel Rock dan Gerome Valley Open Air Museum. Selepas Makan tengahari, kita akan mengunjungui kedai produk tembikar tempatan. Singgah bergambar sebentar di Valley of the Birds dan Uchisar Castle. Akhir sekali melawat Salkim Tepesi (Sunset Hill). Kembali ke hotel untuk makan dan bermalam.

HARI 7  

Interlaken (BLD)

Selesai bersarapan menuju ke Ankara melewati Salt Lake. Selesai makan tengah hari, menuju ke Haci Bayram Veli Mosque untuk melawat dan solat. kemudian ke Antaturk Mausoleum (1881-1938) yang merupakan tarikan utama di Ankara. Menyambung perjalanan dan menginap di Izmit.

HARI 8  

Paris (BLD)

Selesai bersarapan, meneruskan perjalanan ke Istanbul. Setibanya di sana, sertai Bosphorus Cruise. Selepas makan tengahari, melawat Masjid Makan Ayub Al Ansari dan solat Zohor di sana. Selepas itu, peserta di bawa untuk shopping di Grand Bazar dan check in hotel selepeas makan malam.

HARI 9  

Paris (BLD)

Selepas sarapan, acara bebas sehingga waktu check out. Acara dimulakan dengan shopping di Spice Bazar. seterusnya peserta di bawa untuk melawat ke Istanbul Aquarium (akuarium Terbesar di Eropah) dan sesi shopping bebeas di Florya Mall sebelum di hantar ke Attartuk Airport untuk penerbangan pulang. (makan tengahari dan malam tidak disediakan).

HARI 10  

Amsterdam-KUL (BLD)

Penerbangan bertolak ke Kuala Lumpur pada jam 2.00 pagi dan dijangka tiba pada jam 5.30 petang di KLIA dengan sejuta kenagan manis di Bumi Turki.

PAKEJ TERMASUK

  • Tiket Penerbangan Pergi Balik (Penerbangan Terus Turkish Airlines)
  • Penginapan bertaraf 4/5* di semua lokasi
  • Makan HALAL sesuai atucara
  • Pengangkutan berhawa dingin
  • Pemandu Pelancong yang berpengalaman
  • Tour Leader Kacak Dari Malaysia
  • Bayaran masuk tempat berkelompok
  • Tipping untuk petugas di Turki RM200/peserta
  • Insurance peribadi
  • Optional Tour
Tab Content